Comfort  Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register
Comfort Automation/ Security System Forums > Support > Problems & Troubleshooting > Firmware Upgrading Problems > Slave comm failure and then instant recovery after upgrade to 7.207

Slave comm failure and then instant recovery after upgrade to 7.207
 Moderated by: ident
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Saturday Feb 11th, 2023 05:50 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
freak69
Member
 

Joined: Sunday Aug 9th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 28
Status: 
Offline

  back to top

HI, I have just upgraded firmware on my slave to 7.207.Now every time I reset the system I get:
07/06 00:00 Reset Comfort Controller0
7/06 00:00 Comm. failure # Slave 1
07/06 00:00 Comm. restore # Slave 1
02/11 18:22 Date/Time Change UCM 1
02/11 18:24 Sign in - User # 10
2/11 18:36 Sign in - User # 1
02/11 18:37 Sign in - User #1
02/11 18:38 Sign in - User # 1
02/11 18:39 Reset Comfort Controller
02/11 18:39 Sign in - User # 1
02/11 18:40 Sign in - User # 1
02/11 18:40 Comm. failure # Slave 1
02/11 18:40 Comm. restore # Slave 1
 
Seems stable after the restore - is this a reported bug or smoothing else? FYI, controller is 7.201Thanks!



 Posted: Sunday Feb 12th, 2023 01:11 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5503
Status: 
Offline

  back to top

I believe this is a timing issue at reset and should not affect the operation of the slave. Let me know if you encounter any problems



 Posted: Sunday Feb 12th, 2023 08:46 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
freak69
Member
 

Joined: Sunday Aug 9th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 28
Status: 
Offline

  back to top

Hi,It seems fine apart from the alarm going off every time I reset, and my wall panel constantly telling me there is or was a slave communication issue. It was fine before I upgraded and has never happened before, should I try and downgrade? Is this a reported bug that can be looked at in a new version?Thanks



 Posted: Sunday Feb 12th, 2023 10:19 am
   PM  Quote  Reply 
4th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5503
Status: 
Offline

  back to top

Sure, we will check if it happens on other systems



 Posted: Thursday Jun 15th, 2023 12:08 pm
   PM  Quote  Reply 
5th Post
Craig Robins
Member
 

Joined: Monday Mar 3rd, 2014
Location:  
Posts: 43
Status: 
Offline

  back to top

I had exactly the same issue. The comms failure rectifies itself but it was extremely annoying getting these warnings after any reset. I have now downgraded the slave firmware to stop this happening again.



 Posted: Saturday Jul 22nd, 2023 09:12 am
   PM  Quote  Reply 
6th Post
eborges
Member
 

Joined: Tuesday Apr 27th, 2010
Location: Portugal
Posts: 9
Status: 
Offline

  back to top

I'm also having this same communications failure to Slave when I reset the ystem. I'm runing firmware 7.201 on the controller and 7.207 on the slave board



 Posted: Saturday Jul 22nd, 2023 09:16 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5503
Status: 
Offline

  back to top

It looks like the slave is slow to respond to a initial poll by Comfort. we shall check it further



 Posted: Monday Oct 16th, 2023 05:58 pm
   PM  Quote  Reply 
8th Post
timop001
Member
 

Joined: Friday Aug 8th, 2008
Location:  
Posts: 60
Status: 
Offline

  back to top

I have just updated to the latest firmware - Updated ULT (7.201) UCM (7.176) and SEM (7.207) firmware and am relieved to see that others have encountered the same problem. Comms error to Slave after reset and Comfigurator transfer.

Last edited on Monday Oct 16th, 2023 05:59 pm by timop001



 Posted: Tuesday Oct 17th, 2023 01:19 am
   PM  Quote  Reply 
9th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5503
Status: 
Offline

  back to top

We have not encountered this but will check again



 Posted: Thursday Oct 19th, 2023 09:24 am
   PM  Quote  Reply 
10th Post
timop001
Member
 

Joined: Friday Aug 8th, 2008
Location:  
Posts: 60
Status: 
Offline

  back to top

It looks like the same issue as mentioned by others in this thread...

Is there a fix or shall I downgrade the slave (SEM02-M2) to the previous version ?
Can one downgrade via the ETH03 connection or does it require a cable upload ?



 Posted: Thursday Oct 19th, 2023 11:46 am
   PM  Quote  Reply 
11th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5503
Status: 
Offline

  back to top

You can downgrade  to an older version using the ETH03 or UCM. You do not need the upgrading cable unless you have a problem.
select the firmware from http://www.cytech.biz/slave_firmware.html



 Current time is 05:15 pm
Comfort Automation/ Security System Forums > Support > Problems & Troubleshooting > Firmware Upgrading Problems > Slave comm failure and then instant recovery after upgrade to 7.207
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems