Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register
Comfort Home Automation/ Security System Forums > Products > UCM > UCM Problems > Alarm becomes unresponsive when RS232 cable is connected

Alarm becomes unresponsive when RS232 cable is connected
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Sunday Aug 9th, 2009 07:12 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
freak69
Member
 

Joined: Sunday Aug 9th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 26
Status: 
Offline

  back to top

Hi,

I have a strange promlem that I hope someone can help me with.
I'm installing my comfort system at the moment and all seems well so far except when it comes to the UCM05.
If I have the UCM05 connected but no serial link to the PC, everything seems to work fine. keypad is responsive, the UCM05 green led blinks very fast (almost too fast to see) and the reg led blinks fairly fast.

So, I go to plug inthe serial cable to the PC. The blinking immediatly slows right down, (green maybe 2 per sec and red maybe 1 every 2 or 3 secs) not just on the UCMo5, but on my UCM CBUS too.

The keypad is now VERY unresponsive and hardly works at all. The configurator software doesnt see the UCM, but I know using putty or hyperterminal that there is occationally data from the comfort system there. (it just doesnt want to reply to a login within a reasonable amount of time).

So, it looks like the act of plugging in the RS232 serial makes the system slow to a crawl and become useless.

Any idea why this would be ?

Paul
UCM05 v5.164



 Posted: Thursday Aug 13th, 2009 01:43 pm
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5172
Status: 
Offline

  back to top

I have not seen this symptom before
Could it be a problem withyour PCI card causing a conflict with the Rs232 port?
Can you try removing the PCI Card or better still try another PC serial port?



 Posted: Thursday Aug 13th, 2009 03:03 pm
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
freak69
Member
 

Joined: Sunday Aug 9th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 26
Status: 
Offline

  back to top

Done that :(

There's an on-board serial and a PCI card with 6 ports. Tried both and no luck. Actually almost all of them are used by other things, so they definitly work.

Wondering if this is a faulty UCM?

Paul



 Posted: Friday Aug 14th, 2009 12:43 am
   PM  Quote  Reply 
4th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5172
Status: 
Offline

  back to top

Please get a replacement from your supplier. We will look at the cause of the problem when we get it back from them



 Posted: Saturday Aug 22nd, 2009 11:16 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
freak69
Member
 

Joined: Sunday Aug 9th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 26
Status: 
Offline

  back to top

Replacement installed and all is working perfectly.

Many thanks
Paul



 Posted: Sunday Aug 23rd, 2009 03:00 am
   PM  Quote  Reply 
6th Post
admin
Administrator


Joined: Saturday Mar 3rd, 2007
Location: Singapore
Posts: 1200
Status: 
Offline

  back to top

Please return your old UCM back to the supplier so that we can see what was wrong



 Current time is 04:53 pm
Comfort Home Automation/ Security System Forums > Products > UCM > UCM Problems > Alarm becomes unresponsive when RS232 cable is connected
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems