Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

UCM access not running responses
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Wednesday Sep 12th, 2012 12:53 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
BernardW
Member
 

Joined: Tuesday Aug 21st, 2012
Location:  
Posts: 9
Status: 
Offline

  back to top

Using UCM access 5.204 The fingerprint reading is a bit unreliable but the main problem is that responses don't run. I'm not convinced that the FP reader is talking to the UCM.
I seem to remember from a previous install that the tiny DIP switches on the SOHO control unit could give a problem.



 Posted: Wednesday Sep 12th, 2012 01:28 pm
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5126
Status: 
Offline

  back to top

Hey Bernard
I seem to remember that when the finger is recognised as belonging to a user, it reports LRnn where nn is the user number
You can open  View> I/O Monitor on Comfigurator and login
The LR reports should be seen if I am not mistaken. Maybe you can verify that
This will help to identify what the problem is, if the finger is recognised or if Comfort is getting the user code
If the user code is received, then I think it must trigger the Response



 Posted: Wednesday Sep 12th, 2012 02:29 pm
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
BernardW
Member
 

Joined: Tuesday Aug 21st, 2012
Location:  
Posts: 9
Status: 
Offline

  back to top

No sign of any activity when a fingerprint is recognised. Don't know if it will help but D5 on the secondary board is not doing anything. The main UCM is recognised and gives a communication error when removed.



 Posted: Thursday Sep 13th, 2012 01:38 am
   PM  Quote  Reply 
4th Post
hendy
Cytech


Joined: Wednesday Sep 19th, 2007
Location: Singapore
Posts: 221
Status: 
Offline

  back to top

D5 on secondary board? UCM/Access or you are referring to something else?



 Posted: Thursday Sep 13th, 2012 12:23 pm
   PM  Quote  Reply 
5th Post
BernardW
Member
 

Joined: Tuesday Aug 21st, 2012
Location:  
Posts: 9
Status: 
Offline

  back to top

Yes.



 Posted: Thursday Sep 13th, 2012 02:54 pm
   PM  Quote  Reply 
6th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5126
Status: 
Offline

  back to top

I cannot find d5 on the ucm/access are you sure it is marked D5?

The D11 green led should blink if there is any data from the reader
If it does not, it may have a fault if the finger is accepted



 Posted: Monday Sep 17th, 2012 11:03 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
BernardW
Member
 

Joined: Tuesday Aug 21st, 2012
Location:  
Posts: 9
Status: 
Offline

  back to top

Thanks. D5 is on the small board (PC01- 075A) which is mounted on the UCM board. I've not seen this in previous versions but it was supplied by RSL Steeper. I have replaced the UCM access with an older version which is working OK. I will get them to return the unit as it will not read fingerprints most of the time. i.e. no green or red light after a finger is placed on the reader.



 Current time is 05:28 am
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems