Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register
Comfort Home Automation/ Security System Forums > Support > Problems & Troubleshooting > Comfort I Issues > Responses not working after change of Comfort 1 board and chips

Responses not working after change of Comfort 1 board and chips
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Friday Jun 5th, 2009 05:40 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
ghylwood
Member
 

Joined: Sunday Aug 6th, 2006
Location: Leeds, United Kingdom
Posts: 14
Status: 
Offline

  back to top

I had to change the Comfort 1 board on a commercial job, the power supply side failed, but it appeared to be all working fine on battery.

The replacement Board, from Andrew at Comfort Home Controls had a 4.207 processor and file system 18. I changed ALL the plug in chips from the old board and installed them on the new one, so it now had a  Version 4.225 Processor. I uploaded ‘System Information’ and it said it now had File system 24, which I was using.  Everything seemed as before, except there is now a different voice and some of the names are no longer announced as they were written.

I downloaded the comfort file and all appeared to be working apart from some of the responses, which either do not work or switch the wrong output. Also it does not auto arm within a response anymore, although arming on the keypad works fine.

 

The system controls lights, roller shutter Urinal flushing, water heating etc. All these appear to be working as usual and the time programs, via a response also works. The ones I seem to be having trouble with seem to be the ones which contain ‘Flags’, although there are others not working.

Can anyone give any tips as to what may be corrupting the file and responses?  Should I put all the new chips back on the board and convert the file from 24 to File system 18?

 

Many Thanks   Graham



 Posted: Saturday Jun 6th, 2009 01:17 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5126
Status: 
Offline

  back to top

The "new" Comfort I board has a different voice and vocabulary because  the voice in the Flash is programmed differently. To get your words to correspond with the voice, go to Configuration > Modules and settings > Wordlists and select Standard Residential  in your ccl file in Comfigurator

Send the ccl file to support@cytech.biz if you need help in determining why some of the responses are not working. Let us know which responses in the file to look at

In future if you have to change any Comfort I systems, I suggest that you upgrade to Comfort II, as it is easier to provide support on this. We stopped production of Comfort I more than 3 years ago due to end of production of some key ICs so spare parts are going to be a problem in future. There are attractive upgrade offers for Comfort I customers in http://www.comfortforums.com/forum25/1403.html

Lastly please note that Comfort Home Controls is not a distributor of Comfort and do not have current stock. You can find authorised Comfort distributors on our Cytech Europe website http://www.cytech-europe.co.uk/cms/installers.php



 Current time is 11:38 pm
Comfort Home Automation/ Security System Forums > Support > Problems & Troubleshooting > Comfort I Issues > Responses not working after change of Comfort 1 board and chips
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems