Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Firmware 7.183 have many bugs
 Moderated by: ident
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Tuesday Dec 8th, 2020 07:23 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
mario.jr
Member
 

Joined: Sunday Aug 21st, 2011
Location: Castilla-La Mancha España
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Hello. I install the 7.183 firmware in my Comfort II Ultra. I have KP04 keyboards. The LEDs do not light up on the keyboards. When I put the day mode, through the application I see that it is in day mode but on the keyboards it continues as if it were in OFF mode. LEDs do not light up. Keyboards do not indicate. I have had to go back to the 7.153 firm although the zones in alert mode do not work well with it.
I hope they review it.
Thank you.



 Posted: Wednesday Dec 9th, 2020 01:44 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

Can you send your cclx file to support@cytech.biz please



 Posted: Thursday Dec 10th, 2020 08:36 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
Sota
UCM Pi Users
 

Joined: Friday May 3rd, 2013
Location: Galway, Ireland
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Are there release notes for 7.183?



 Posted: Thursday Dec 10th, 2020 09:24 am
   PM  Quote  Reply 
4th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

Sorry I thought there was a release note for 7,183 but it is not there. Will update soon



 Posted: Thursday Dec 10th, 2020 04:14 pm
   PM  Quote  Reply 
5th Post
Sota
UCM Pi Users
 

Joined: Friday May 3rd, 2013
Location: Galway, Ireland
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Same goes for UCM 7.141. I've been holding off upgrading until I read the release notes.



 Posted: Friday Dec 11th, 2020 04:40 am
   PM  Quote  Reply 
6th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

ULT 7.183 release notes are here

http://www.comfortforums.com/view_topic.php?id=5258&forum_id=79&jump_to=25557#p25557

UCM 7.141 is here: 

http://www.comfortforums.com/view_topic.php?id=5259&forum_id=81

Last edited on Friday Dec 11th, 2020 04:55 am by slychiu



 Posted: Friday Dec 11th, 2020 05:36 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

Can you send the cclx file so we can look at the "many bugs" that you found?



 Posted: Sunday Jan 3rd, 2021 07:22 pm
   PM  Quote  Reply 
8th Post
mario.jr
Member
 

Joined: Sunday Aug 21st, 2011
Location: Castilla-La Mancha España
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Hello.

I already sent you the cclx file. Sorry for the delay.

I have seen that I cannot configure partitions on KP04 keyboards. I don't know if that is the problem.

I wait for an answer, thank you.



 Posted: Tuesday Jan 5th, 2021 03:23 am
   PM  Quote  Reply 
9th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

KP04 Keypads cannot be used in Partitioned systems. You need KP04A. See http://www.comfortforums.com/forum125/4491.html
You will need to change your keypads and upgrade firmare for CM9001 to the latest in order to use partitions




 Posted: Wednesday Jan 6th, 2021 06:39 pm
   PM  Quote  Reply 
10th Post
mario.jr
Member
 

Joined: Sunday Aug 21st, 2011
Location: Castilla-La Mancha España
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Hi.

I did some changes as some unused zones were on partition 3 and I have put them on partition 0. But after making sure everything is set to partition 0, I keep seeing errors in both 7.175 and 7.183 versions:
- Although I have not wasted the exit delay time, connecting the modes does not announce them on the keypad. It also does not announce the modes after the alarm is armed.
- The response that is activated when a mode is armed, before it was done as soon as the keyboard button was pressed and now it waits approximately the delay time to activate them.
- When I put a zone in alert mode it works as immediate mode, I also have this bug in version 7.153.

I go back to version 7.153 although I will continue testing.
Thanks



 Posted: Thursday Jan 7th, 2021 01:15 pm
   PM  Quote  Reply 
11th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

Your zone alert zone type is wrongAlarm type should be Alert not Intruder, see below screensho t. Your cclx file has Intruder instaead of Aler Alarm Type. That is why your zone alert causes immediate alarm

Attachment: Screenshot 2021-01-07 211242.jpg (Downloaded 20 times)



 Posted: Thursday Jan 7th, 2021 01:18 pm
   PM  Quote  Reply 
12th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top


The response that is activated when a mode is armed, before it was done as soon as the keyboard button was pressed and now it waits approximately the delay time to activate them.

The Away Mode response is always activated when the system arms to Away Mode, not when you press the button. That is regardless of the firmware version.


If you want a response to run immediate when you press the Away btton then use the Start Arming Response in Misc Events. This has not changed since the beginning



 Posted: Saturday Jan 9th, 2021 07:51 pm
   PM  Quote  Reply 
13th Post
mario.jr
Member
 

Joined: Sunday Aug 21st, 2011
Location: Castilla-La Mancha España
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

slychiu escribió: Your zone alert zone type is wrongAlarm type should be Alert not Intruder, see below screensho t. Your cclx file has Intruder instaead of Aler Alarm Type. That is why your zone alert causes immediate alarm

Hello.
If I configure it as you indicate, when activating the second sensor configured in alert it does not generate an intrusion alarm, but the keyboard starts to sound during the alert time and then it stops without making a call.
I've tested it by putting En Type Zone in Trouble as Intruder.
I'm lost.



 Posted: Sunday Jan 10th, 2021 02:39 am
   PM  Quote  Reply 
14th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

In Non Detector Alarms you have changed the assignment of ND alarm 0 from Intruder to Alert, see below screenshot. 

This causes the problem that you experienced.

Non detector alarms should not be changed, as they affect the behaviour of the alarm, unless you know exactly whet is the effect   


Please revert all NonDetector alarms to the original setting. Open a new file Comfort 2 Ultra to compare the original settings.

Zone Types assignment should also not be changed unless you are very sure of what the effect will be. 

This is regardless of the Firmware 7,183 or other older versions.


Attachment: Screenshot 2021-01-10 103456.jpg (Downloaded 13 times)

Last edited on Sunday Jan 10th, 2021 03:00 am by slychiu



 Posted: Wednesday Jan 13th, 2021 12:51 pm
   PM  Quote  Reply 
15th Post
mario.jr
Member
 

Joined: Sunday Aug 21st, 2011
Location: Castilla-La Mancha España
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Hi.

Exactly, changing the configuration of the Non-Detectors I have solved the problem of the sensors in alert mode. Although I do not remember having touched that configuration initially, also I do not get so many Non-detectors in my configuration or their names in that way, but at least it is already solved.

About the Responses of the alarm activations, I have solved it in another way, although I have to give it another turn. The issue of partitions has changed the concept of the alarm, but I cannot use them and it is creating some configuration problems for me, since I did not configure it for that concept at first.

On the other bugs that I have when using updates 7.175 and 7.183 I will continue investigating.

I will be writing on the subject.

Thank you.



 Current time is 01:40 pm
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems