Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

UCM
 Moderated by: admin Page:  First Page Previous Page  1  2   
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rating:  Rating
AuthorPost
 Posted: Tuesday Jul 14th, 2020 12:11 pm
   PM  Quote  Reply 
21st Post
raygregg114
Member
 

Joined: Tuesday May 4th, 2010
Location:  
Posts: 103
Status: 
Offline

  back to top

Slychiu,
Disconnected GSM module and alarm gave message at door stations, comminications error UCM2.
Tried scanning again for modules but still getting same message.
Ray



 Posted: Wednesday Jul 15th, 2020 02:32 am
   PM  Quote  Reply 
22nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

You said you tried scanning for modules?
Can you try logging in instead?

Last edited on Wednesday Jul 15th, 2020 02:48 am by slychiu



 Posted: Wednesday Jul 15th, 2020 08:04 am
   PM  Quote  Reply 
23rd Post
raygregg114
Member
 

Joined: Tuesday May 4th, 2010
Location:  
Posts: 103
Status: 
Offline

  back to top

Slychiu,Once you search for modules it asks you to login in thin after about 10 -15 seconds the message appears. Noticed yesterday that the date and time on the system  are wrong, thinks it is 2018 and I can't login to sort.Ray



 Posted: Friday Jul 17th, 2020 04:36 am
   PM  Quote  Reply 
24th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

You can ask Laser for a replacement for ETH03 only, I am not 100% sure that that is the actual problem



 Posted: Sunday Jul 19th, 2020 11:31 am
   PM  Quote  Reply 
25th Post
raygregg114
Member
 

Joined: Tuesday May 4th, 2010
Location:  
Posts: 103
Status: 
Offline

  back to top

Hi Slychiu,
Got new ETH03 delivered next day (great service from Laser). Powered off system and installed new board, powered on again and set IP address. tried logging in but still getting same message, see attached.ray

Attachment: Capture.PNG (Downloaded 35 times)



 Posted: Sunday Jul 19th, 2020 01:24 pm
   PM  Quote  Reply 
26th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

I was afraid of that as I was not sure that ETH03 was the cause of the problem
I a suspecting an ID problem or a PC problem. Have you sent the old ETH03 back to Laser? I suggest that you send the whole UCM/ETH03 to laser and let them check with their system. They would then be able to confirm which component is falty and send you the correct combination



 Posted: Thursday Jul 23rd, 2020 01:20 pm
   PM  Quote  Reply 
27th Post
raygregg114
Member
 

Joined: Tuesday May 4th, 2010
Location:  
Posts: 103
Status: 
Offline

  back to top

Hi Slychiu,
Complete UCM unit and replacement new ETH03 have all been returned to Laser.
These items were delivered 22 July 2020.

Ray



 Posted: Friday Jul 31st, 2020 06:09 pm
   PM  Quote  Reply 
28th Post
raygregg114
Member
 

Joined: Tuesday May 4th, 2010
Location:  
Posts: 103
Status: 
Offline

  back to top

Hi Slychiu,Issue here has turned out to be a fault with the UCM baseboard.Purchased a new UCM06 baseboard from Laser which was delivered today, all installed and working as it should.Could you please close this fault.Thanks for all your help with this matter.Ray



 Posted: Saturday Aug 1st, 2020 02:55 am
   PM  Quote  Reply 
29th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

Thats good news Ray. Sorry for the wrong initial diagnoses. A UCM fault is fairly rare



 Posted: Tuesday Dec 29th, 2020 01:15 pm
   PM  Quote  Reply 
30th Post
raygregg114
Member
 

Joined: Tuesday May 4th, 2010
Location:  
Posts: 103
Status: 
Offline

  back to top

Hi Slychiu,I am getting the message again after we resolved the issue before back in May by installing a new board, failed to connect to UCM. Everything was working properly until i upgraded comfigurator to 3.13.6. i have uninstalled this and installed 3.13.5 but now getting same message.Raymond

Attachment: Capture.PNG (Downloaded 12 times)



 Posted: Wednesday Dec 30th, 2020 01:44 am
   PM  Quote  Reply 
31st Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

Does it work after reset?

what is the Comfort Firmware version?



 Posted: Wednesday Dec 30th, 2020 01:51 am
   PM  Quote  Reply 
32nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

Also please check that the UCMs red and green leds are flashing, and you can see the IP address in Comfort Server Manager



 Posted: Wednesday Dec 30th, 2020 10:54 am
   PM  Quote  Reply 
33rd Post
raygregg114
Member
 

Joined: Tuesday May 4th, 2010
Location:  
Posts: 103
Status: 
Offline

  back to top

All is ok now.Looks like when i updated comfigurator from 3.13.5 to 3.13.6 it changed the IP settings to DHCP which i had set as static, also removed the network local from settings and changed to WIFI. once i set this back and put the IP address back in all worked fine.Thanks as always for your help.



 Posted: Thursday Jan 14th, 2021 02:03 pm
   PM  Quote  Reply 
34th Post
carlford
Member
 

Joined: Wednesday Sep 1st, 2010
Location:  
Posts: 20
Status: 
Offline

  back to top

Greetings to you slychiu.  It's been awhile.  
I am in need of an obsolete UCM01.  My old comfort1 is still kicking but i lost my last reserve of my ucm01's.  I was hoping that some of your distributors might have some NOS lying around. 
  MY last UCM01 has a burnt spot on the back side of the board and probably makes it non repairable.  If any of your installers or representatives that have some old pulls would be OK also.  
  No problem sending them the $$ and doesn't have to be in a hurry as I just installed my last backup and am up and running again for now.  If you think of a distributor that carries his own inventory maybe they have an old board lying around. 

  If you feel this message is not appropriate due to the obsolescence of the ucm01 then feel free to delete as you see fit.   
Thank You for looking.  

Respectfully,  Carl Ford 



 Posted: Friday Jan 15th, 2021 02:43 am
   PM  Quote  Reply 
35th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5043
Status: 
Offline

  back to top

hi Carl
Good to hear from you.

I hope some of our old customers have an old UCM01 for you. The last UCM01 was manufactured more than 20 years agio

Last edited on Friday Jan 15th, 2021 02:43 am by slychiu



 Posted: Friday Jan 15th, 2021 01:24 pm
   PM  Quote  Reply 
36th Post
Home
Comfort Distributors
 

Joined: Wednesday Jul 12th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 762
Status: 
Offline

  back to top

Yes I have one available
Do you need any other obsolete Comfort parts as we do keep a stock of a number of old items.
Have many C1 boards and quite a few doorphone parts inc replacement speakers



 Current time is 02:31 pmPage:  First Page Previous Page  1  2   
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems