Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

ETH03 unresponsive
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Wednesday Feb 19th, 2020 01:41 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

Hi,I have a Comfort II Ultra, 7160. UCM01, 7.119, has ETH03I have 2 ports assigned, one for Configurator and one that my HomeSeer system connects to.Everthing has been working fine for some time.Recenly I noticed that I was not getting a connection through either port. I have a static IP.If I load Comfort Srver Manager, if the ETH 03 is responsive I can see it in Server Manager.
I spent some time looking at the system, the only way I could rectify the problem was to disconnect ETH03 and then reconnect.Doing that cleared the fault for a couple of days but each time it has returned.
Any ideas?



 Posted: Thursday Feb 20th, 2020 12:47 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4836
Status: 
Offline

  back to top

Do you mean y0u disconnect the ethernet cable from the eth03 or dicsonect ETH03 from the UCM to recover?



 Posted: Thursday Feb 20th, 2020 06:27 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

I disconnect ETH03 from the UCM to recover.



 Posted: Thursday Feb 20th, 2020 07:17 am
   PM  Quote  Reply 
4th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4836
Status: 
Offline

  back to top

I suspect that it is an intermittent fault in the ETH03qwhat is the serial number>?



 Posted: Thursday Feb 20th, 2020 07:30 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

There is a sticker on the ETH03 with P093397. Is that the serial?



 Posted: Thursday Feb 20th, 2020 07:39 am
   PM  Quote  Reply 
6th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4836
Status: 
Offline

  back to top

Yes that is the serial number.
It is about 5 years old
It has probabaly developed a fault. I suggest you purchase the ETH03 submodukle from Laser



 Posted: Thursday Feb 20th, 2020 07:40 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

Thank you.



 Posted: Thursday Feb 20th, 2020 08:36 am
   PM  Quote  Reply 
8th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

Ordered.



 Posted: Wednesday Mar 18th, 2020 11:55 am
   PM  Quote  Reply 
9th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

I ordered and installed a replacement ETH03. Initially things seemed to have resolved, but now they are back to being as they were with the old ETH03.
Any further troubleshooting tips gratefully received.



 Posted: Wednesday Mar 18th, 2020 12:00 pm
   PM  Quote  Reply 
10th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4836
Status: 
Offline

  back to top

If a new ETH03 has the same prolen, then I think it is not a hardware problem with the ETH03There may be a problen with the switch or network cable, perhaps they have intermittent problemsI would do a thoeough check on these itemsConnect the ETH03 direct to a router or anothewr switch etc



 Posted: Wednesday Mar 18th, 2020 04:56 pm
   PM  Quote  Reply 
11th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

I've been experienting.
First I moved the ethernet cable from the switch to the router. Still problems.
I found a long ethernet cable so I was able to go directly from the Eth03 to a network point. Still problems.
Any more thoughts?



 Posted: Thursday Mar 19th, 2020 01:57 am
   PM  Quote  Reply 
12th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4836
Status: 
Offline

  back to top

I suggest to ask for ajn exchange of the ETH03 in case this one is faulty
is the provlen definately with eth03 and not the vbase UCM board?are you not able to connect to the IP address, or are you unable to see the UP address in CS Manager?



 Posted: Thursday Mar 19th, 2020 08:17 am
   PM  Quote  Reply 
13th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

Thanks for the reply.
When I can't connect I am unable to logon via Comfigurator and unable to see the IP in CS Manager.
I do not know if it is ETH03 or the UCM. Is there a way I can test?



 Posted: Thursday Mar 19th, 2020 11:16 am
   PM  Quote  Reply 
14th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4836
Status: 
Offline

  back to top

Try to ping to ETH03 IP address. If you cannoty do that, then it shuld be an ETH03 problem



 Posted: Thursday Mar 19th, 2020 11:22 am
   PM  Quote  Reply 
15th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

Will do. I think I may have done along the way but to be sure next time it 'goes off' I'll ping.



 Posted: Friday Mar 27th, 2020 08:55 am
   PM  Quote  Reply 
16th Post
Ian
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 161
Status: 
Offline

  back to top

Update. After my last post I changed the white connecting wire between the main board and the UCM. I have had no connection issue since. It is strange, putting a test meter on the old wire does not find a fault!



 Posted: Saturday Mar 28th, 2020 02:26 am
   PM  Quote  Reply 
17th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4836
Status: 
Offline

  back to top

Strange!



 Current time is 09:14 am
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems