Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Confusing Arm Fail
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Saturday Apr 20th, 2019 08:47 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
pgc_uk
Member
 

Joined: Thursday Oct 18th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 26
Status: 
Offline

  back to top

Hi,
Having trouble arming the system and getting confusing messages about what is causing the problem.
We have a fairly common set up of Exit Door as final arm (wired magnetic contact set as EntryDoor) on zone 17 and the area is covered by a wired PIR as well (AlertAway) on Zone 7.
The last few times we've tried to arm it has failed.  The event log gives the following:
  • 04/20 12:08 Sign in - User # 1
  • 04/20 12:08 Mode Change # Security Off
  • 04/20 12:10 Restore - Zone # HallMotion (7)
  • 04/20 12:10 Restore - Zone # HallMotion (7)
  • 04/20 12:10 Custom Event # 12
  • 04/20 12:10 Alarm Type # ArmFail (4)
  • 04/20 12:11 Sign in - User # 1
  • 04/20 12:11 Alarm Type # AlarmAbort (20)
  • 04/20 12:11 Sign in - User # 1
  • 04/20 12:11 Mode Change # Security Off
Whereas the e-mail I receive from ETH03 gives:

ArmFail by:  Zone--7
    20/04/2019    12:11:12


Is this a problem with the Hall PIR on Zone 7 as alluded to by the e-mail, but there does not seem to be an activation in the log? 
Any explanation and thoughts on what to do as I'm going on holiday in a couple of days?
Thanks

Last edited on Saturday Apr 20th, 2019 08:48 pm by pgc_uk



 Posted: Saturday Apr 20th, 2019 08:49 pm
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
Swiss-Toni
UCM Pi Users


Joined: Thursday Sep 15th, 2011
Location: Greater London, United Kingdom
Posts: 331
Status: 
Offline

  back to top

Quick test would be to link out zone 7 if it arms ok then the fault will be with the wiring or your PIRPS also check for bugs in the pir!(spiders ect)

Last edited on Saturday Apr 20th, 2019 08:51 pm by Swiss-Toni



 Posted: Sunday Apr 21st, 2019 01:05 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5085
Status: 
Offline

  back to top

Do a security check on the keypad by pressing F, 3,2.This announces all the zones that are open. If zone 7 is announced even if there is no one moving that means there is a problem with that detector or wiring. 
Zone 7 caused the arm failure  It could be the detector remains activated after the door is closed for 6 seconds.You also have a custom event 12. Check what is this



 Posted: Sunday Apr 21st, 2019 06:41 pm
   PM  Quote  Reply 
4th Post
pgc_uk
Member
 

Joined: Thursday Oct 18th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 26
Status: 
Offline

  back to top

Thanks both.
I think I have narrowed it down to a fault on the Exit Door magnetic sensor.  I set the zones to announce and realised that the front door was not triggering.  I guess this meant that as the PIR was thue last sensor to trigger the Arm Fail was being attributed to that sensor rather than the lack of closure of the door.
Would that make sense?
PS the custom event is a notification that the external PIR on the porch was triggered, which is not in the alarm set just used for automation of external lights.



 Posted: Monday Apr 22nd, 2019 05:12 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5085
Status: 
Offline

  back to top

That should be the problen



 Current time is 10:51 pm
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems