Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Control Not working on iPhone App
 Moderated by: slychiu
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Saturday Mar 31st, 2018 12:41 am
   PM  Quote  Reply 
1st Post
simond
Member
 

Joined: Saturday Jan 24th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Help! I'm having problems with control functions from the iOS app.

Using Comfigurator - V3.12.3.0 and iOS App v1.3.1 (34) - System running 7.117 and Eth UCM running 7.098.

Download latest config successful to system and it resets... put the CCLX file through the conversation tool, open it on the iPhone and import into the iOS Comfort app.

I can log into the app, change security mode and it reports correct variables (e.g. zones open etc) however control features simply wont work... any ideas?

Cheers

Simon



 Posted: Saturday Mar 31st, 2018 01:00 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
simond
Member
 

Joined: Saturday Jan 24th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

In addition - I can execute the responses successfully via comfigurator GUI... e.g. I can click 'execute response' and it works fine... only via the App it doesn't work...



 Posted: Saturday Mar 31st, 2018 12:03 pm
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4375
Status: 
Offline

  back to top

Do all the control menu feedback work?
Please send your cclx file to support@cytech.biz so we can see what is being controlled



 Posted: Saturday Mar 31st, 2018 12:41 pm
   PM  Quote  Reply 
4th Post
simond
Member
 

Joined: Saturday Jan 24th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Thanks Slychiu

In the control menu there are variables reported (e.g. temperatures) and these show up correctly & accurately in the app. However, feedback such as toggles don't work, e.g. if you change a toggle switch (lights) for example it immediately switches back again.

CCLX on its way!



 Posted: Saturday Mar 31st, 2018 03:01 pm
   PM  Quote  Reply 
5th Post
strickers
Member
 

Joined: Sunday Jul 24th, 2011
Location:  
Posts: 71
Status: 
Offline

  back to top

What device are you using for your lights? (cbus,velbus etc) I had a similar issue and had to use a counter response for velbus to make it use 0-255



 Posted: Saturday Mar 31st, 2018 03:22 pm
   PM  Quote  Reply 
6th Post
simond
Member
 

Joined: Saturday Jan 24th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

Thanks Strickers - the are a number of things controlled via the control menu, including CBus, Heatmiser, Relays, etc... the control menu works via the keypad but not via the iOS map. Via the iOS app the control menu reports variables (like temperatures from the heatmiser stats) but none of the control actions actually work...
Chui looking at it - already found some mistakes in my control menu settings where I converted from X10 to CBus and left some of the old X10 feedback in... but not cleared it sadly...



 Current time is 04:30 pm
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems