Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Slave expansion Module 01 + 02
 Moderated by: admin Page:  First Page Previous Page  1  2   
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Monday Aug 13th, 2018 11:16 am
   PM  Quote  Reply 
21st Post
Swiss-Toni
UCM Pi Users


Joined: Thursday Sep 15th, 2011
Location: Greater London, United Kingdom
Posts: 250
Status: 
Offline

  back to top

Hi Slychiu
The firmware is all up to date, the only workaround for this problem is when the sensitivty is set at 200ms or above, this issue only seems to be affected on the SEM, not on the main comfort panel, everything works as it should until you try to use a lower setting, it does not affect the function of most contacts but does seem to cause a conflict when I tried to connect up my PIRs on the SEM with a digital signature set at 50ms any other equipment behaved normaly even when the zone reported active!
The only way i could describe it would be:

Sensitivity set between 50ms and 200ms
Door closed: (shows as active)
Door open: lights turn on (shows as active)
Door closes: lights turn off (shows as active)


When sensitivty set at 200ms & above
Door closed: (shows as inactive)
Door open: Lights turn on (shows as active)
Door closes: lights turn off (show as inacvtive)

It's no longer an issue for me as the sensitivity has been set at 200ms and above and the problem was resolved on my personal system.



 Posted: Monday Aug 13th, 2018 12:07 pm
   PM  Quote  Reply 
22nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4308
Status: 
Offline

  back to top

Thanks we shall try to test this situation



 Posted: Monday Aug 20th, 2018 04:38 am
   PM  Quote  Reply 
23rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4308
Status: 
Offline

  back to top

We have tested changing zone sensitivity on slave zones to 50 ms and 20 msThe zone still behaves correctly in all sensitivity values
Using a zone test switch, we can easily activate a zone as normallly open or closed
With sensitivity of 20 seconds,m the zone responds even if the activation pulse is very short eg > 20 ms < 100 ms.
Using Securuty Check F,3,2 on the keypad, you are able to hear the annoouncememt of zones as they become active
Eg zone 17 is announced when the zone is activated everyu time regard;less of the sensitivity of the zone.


I think there may be other issues in youyr system. perhaps to do with the Slave communicxations. The communications may be intermittent resultinbg on the slave not reporting its zone state




 Posted: Monday Aug 20th, 2018 05:14 am
   PM  Quote  Reply 
24th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4308
Status: 
Offline

  back to top

Also we have set the zone type to 24 Hours Normally open with 20 ms sensitivity on the Slave so that if the zone is activated there will be a full alarm with sirens dial outs etcso if there really is a problem with the Slave at small sensitivity settings, there will be a big commotion

Last edited on Monday Aug 20th, 2018 05:23 am by slychiu



 Posted: Tuesday Sep 11th, 2018 08:23 pm
   PM  Quote  Reply 
25th Post
Swiss-Toni
UCM Pi Users


Joined: Thursday Sep 15th, 2011
Location: Greater London, United Kingdom
Posts: 250
Status: 
Offline

  back to top

Just reporting back after much investigation,
I found what was causing the error on my PIRs no longer functioning on Comfort. The Pirs that I am using for some reason cannot take their power from the comfort panel with a negative return to the zone common. this is what was partly causing the issue. Once the power was taken independantly and the negative used in the com of the Zone the micro PIRs functioned correctly without causing active/inactive bouncing for no apparent reason.
Also must point out although the PIRs are powered independantly they are backed up with a backup power supply to match the comfort Power backup so no risk of false activations through loss of power.
All the Zones are responding as they should with my micro PIRs.



 Posted: Wednesday Sep 12th, 2018 07:12 am
   PM  Quote  Reply 
26th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4308
Status: 
Offline

  back to top

What PIRs are you using?



 Posted: Wednesday Sep 12th, 2018 05:10 pm
   PM  Quote  Reply 
27th Post
Swiss-Toni
UCM Pi Users


Joined: Thursday Sep 15th, 2011
Location: Greater London, United Kingdom
Posts: 250
Status: 
Offline

  back to top

Micro PIRs they only have 3 connection points + - & trigger (Custom made)



 Current time is 09:58 pmPage:  First Page Previous Page  1  2   
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems