Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Problem with send message from c-bus to knx
 Moderated by: admin Page:  First Page Previous Page  1  2   
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Tuesday Jan 24th, 2017 04:56 pm
   PM  Quote  Reply 
21st Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

we can remove the restriction any any application address in Custom , as long as everyone using the product knows which applications will work similar to Lighting

I believe all aplications should accept the On/Off command. Other commands like dimming and Ramp may be handled diferently by other applicatioons



 Posted: Wednesday Jan 25th, 2017 10:53 am
   PM  Quote  Reply 
22nd Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

I'm sorry, but I'm not quite understand your answers. 


I tested the new firmware and the main problem has been resolved, but I would like you to be taken into account the following points (please answer as soon as possible): 


1. Application №95 ($5F) in the c-bus network is reserved for the Dali protocol. I would like to have additional Application which is not reserved in C-bus Toolkit for any specialized tasks (besides the Application 48($30) which is already added). 
2. Application №136 ($ 88) – Heating is being used also in C-bus Toolkit software. It works the same way as an Application №56 ($38). Could you please also include the ability to retransmit Application №136 ($ 88)? 


In addition I have a question related to the C-bus system: Is there any support in any Applications of using the variables such as integer or float, which may pass through Your device in the KNX network? 
Thank you for your quick feedback.

Last edited on Wednesday Jan 25th, 2017 10:53 am by m.j.sorokin



 Posted: Friday Jan 27th, 2017 09:38 am
   PM  Quote  Reply 
23rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

You can try cbusknx 1.007
You can add other cbus applications  which work like the lighgting application
Integer and Float are not suppoprted

Attachment: cbusknx1_007.zip (Downloaded 2 times)



 Posted: Friday Jan 27th, 2017 04:09 pm
   PM  Quote  Reply 
24th Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

which applications you have done work in this firmware?



 Posted: Monday Jan 30th, 2017 08:41 am
   PM  Quote  Reply 
25th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

There is no restriction on Custom applications as long as they work like the lighting application



 Posted: Wednesday Feb 1st, 2017 07:31 pm
   PM  Quote  Reply 
26th Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

Problem with firmware V1_007.
Data from c-bus network Lighting Apl. 56 ($38) dont't transimt to knx network.
From knx to c-bus work ok.
test config in attachment. Test group 121

Attachment: config_with_problem_v1_007.zip (Downloaded 2 times)



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 11:14 am
   PM  Quote  Reply 
27th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

We cannot see the problem at all like you mentioned

In your file, you do not use Lighting application $38 (decimal 56) in Cbus to KNX
There are only applications 48 and 136 mapped to KNX scaling objects (1 byte)

what is working and what is not?
are you sending cbus applications 48 and 136 to KNX and do these work?

The version 1.007 simply allow any Cbus application number which is not 56 or Security application to be sent to KNX and behave just like a lighting application. It doe snot prveent lighting application from cbus to knx from working



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 12:14 pm
   PM  Quote  Reply 
28th Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

Attachment: Apl56_Group121_1.png (Downloaded 14 times)



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 12:22 pm
   PM  Quote  Reply 
29th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

do you mean that ONLY application 56 does not work and the other custyom applications do work, or all applications are not working from cbus to knx?



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 12:36 pm
   PM  Quote  Reply 
30th Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

In this project i tested c-bus groups from Aplications 49, 56, 139.
Transfer c-bus groups from applications 49 and 139 works correctly in both directions.
Transfer c-bus groups from application 56 work only from KNX to C-Bus. C-bus Groups from Apl 56 dont transmit to KNX network. 



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 01:34 pm
   PM  Quote  Reply 
31st Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

That does not seem possible that Lighting application would not work now. Are you absolutely sure?

can you change the Lighting application to Custom but use the same application 56 and see if there is any difference>



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 06:23 pm
   PM  Quote  Reply 
32nd Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

I thought in a moent there is a problem with the application coverage.
When you add the address of the Heating Application №136 ($ 88), addresses of the Lighting Application 56 ($ 38) is not transmitted to the KNX network.
And the second problem is that when you add addresses from a variety of custom applications, you can not assign them the same type. Like on the picture:



 Posted: Saturday Feb 4th, 2017 06:49 am
   PM  Quote  Reply 
33rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

When you add the address of the Heating Application №136 ($ 88), addresses of the Lighting Application 56 ($ 38) is not transmitted to the KNX network.
Do you mean that when you add application 136 addresses, ALL Lighting application cannot be sent from Cbus to KNX, or just the group addfress that was used in 136?



 Posted: Saturday Feb 4th, 2017 11:02 am
   PM  Quote  Reply 
34th Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

When I use the groups from Application 136, the groups from aplication 56 is not transmitted to the knx. But groups from aplication 136 is transmitted to the knx.
for example:
If you use applications 56 and 48
Groups Apl 48 to KNX - ok
Groups Apl 48 from KNX - ok

Groups Apl 56 to KNX - ok
Groups Apl 56 from KNX - ok


If you use applications 56, 48, 136
Groups Apl 48 to KNX - ok
Groups Apl 48 from KNX - ok
Groups Apl 136 to KNX - ok
Groups Apl 136 from KNX - ok

Groups Apl 56 to KNX - dont transmit
Groups Apl 56 from KNX - ok

Last edited on Saturday Feb 4th, 2017 11:07 am by m.j.sorokin



 Posted: Sunday Feb 5th, 2017 09:05 am
   PM  Quote  Reply 
35th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

are you sure you have done a write to EEPROM after the latest change?
Many people forget especially if ythey have done a few changes

Try a read from eeprom and see if the table cbus to knx is what you expect

after doing read from eeprom, plrease savbe and send the cclx file to support@cytech.biz so we can test

Last edited on Sunday Feb 5th, 2017 09:07 am by slychiu



 Posted: Sunday Feb 5th, 2017 05:07 pm
   PM  Quote  Reply 
36th Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

slychiu wrote: are you sure you have done a write to EEPROM after the latest change?
Many people forget especially if ythey have done a few changes

Try a read from eeprom and see if the table cbus to knx is what you expect

after doing read from eeprom, plrease savbe and send the cclx file to support@cytech.biz so we can test


Yes, I did such a test when a fault is identified.
Tomorrow I'll send the configuration from the device.



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 02:45 pm
   PM  Quote  Reply 
37th Post
m.j.sorokin
Member
 

Joined: Friday Dec 23rd, 2016
Location:  
Posts: 21
Status: 
Offline

  back to top

slychiu wrote: plrease savbe and send the cclx file to support@cytech.biz so we can test

Config from device in attacment. But its btcx file... 

Attachment: Problem_Apl_56.zip (Downloaded 2 times)



 Posted: Tuesday Feb 21st, 2017 04:23 pm
   PM  Quote  Reply 
38th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4231
Status: 
Offline

  back to top

We have managed to duplicate the bug when using Custom application causing the lighting application from cbus to KNX not to work

A new firmware should be available soon after our testing



 Current time is 09:57 pmPage:  First Page Previous Page  1  2   
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems