Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Wrong Text at KP06
 Moderated by: slychiu
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rating:  Rating
AuthorPost
 Posted: Sunday Jul 19th, 2015 09:37 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
sinky100
Member
 

Joined: Thursday Mar 8th, 2012
Location:  
Posts: 38
Status: 
Offline

  back to top

Hi,

Whilst I was working away, my wife informed me that she was receiving a tamper alarm and the back door keypad (KP06) felt loose. The only thing that she was able to do was power down the system.

I have returned and re-secured the keypad, but on boot up the keypads alarm, and the front door keypad reports "Wrong Text push *1 together". Once I have done that, the keypad reports engineer sign in option is off. I have locally enabled engineer sign in, and pushed *1 and nothing happens.

I tried to write a enable & re-code the engineer sign in code from comfigurator, but I receive the attached error message.

Can you advised what has happened and how I resolve this - thanks!

Iain

 

Attachment: Capture.PNG (Downloaded 39 times)



 Posted: Monday Jul 20th, 2015 04:44 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
CytechMartin
Cytech


Joined: Monday Oct 13th, 2014
Location:  
Posts: 47
Status: 
Offline

  back to top

Hi, I think you need to do a vocabulary upgrade first, then press "* and 1" together on keypad to synchronize text again.

For vocabulary upgrade, you may follow the steps in this link http://www.comfortforums.com/forum76/1623.html



 Posted: Monday Jul 20th, 2015 06:15 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4172
Status: 
Offline

  back to top

Before doing the vocab upgrade, check if the keypad has voice. enter your code on the keypad. You should hear the voice say Security Off and the user menu. If there is no voice despite signing in with the correct code, then the voice has been lost

Try resetting the Comfort. Sometimes this gets the voice back. In Comfigurator, do Transfer > Reset.




 Posted: Friday Sep 4th, 2015 09:35 pm
   PM  Quote  Reply 
4th Post
sinky100
Member
 

Joined: Thursday Mar 8th, 2012
Location:  
Posts: 38
Status: 
Offline

  back to top

Sorry Slychiu and Martin,

Jusr realised that I hadn't responded to this (for the benefit of other users).
When I returned the front door keypad, had a "wrong text" and the rear door keypad, was off completely.
I disconnected the rear door keypad, and upgraded the vocabulary as suggested above. After about 20 mins, the system was reset, and the text on the keypad returned to normal. The rear door keypad was reconnected and worked fine too.
Thanks to the above for the help.



 Posted: Saturday Sep 5th, 2015 09:11 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
tech07
Administrator
 

Joined: Thursday Jan 29th, 2009
Location: Singapore
Posts: 106
Status: 
Offline

  back to top

Thanks for the updateThe Vocab upgrade does take a long time, 20 minutes or more



 Current time is 10:27 pm
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems