Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Fingerprint reader
 Moderated by: admin Page:  First Page Previous Page  1  2   
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Monday Sep 28th, 2009 02:12 pm
   PM  Quote  Reply 
21st Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3494
Status: 
Offline

  back to top

we will sort out one tomorrow



 Posted: Tuesday Sep 29th, 2009 08:38 am
   PM  Quote  Reply 
22nd Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3494
Status: 
Offline

  back to top

Bernard
We tested 1 FPR here nad found that one of the fingerprint readers had a problem - that the TD+ and RD- on the controller unit was swopped around on the FPR Controller unit. The D11 Green LED on the UCM/Access was permanently on when the JP1 KA/KB is connected, and the led goes off when the terminal block is disconnected
When the KA/KB on JP1 is reversed by plugging the terminal block in the reverse direction then the communications between the UCM and FPR started to work.


Another FPR that we have here did not have this problem and the TD and RD terminals are correct

Can you check if this is the case with your FPR on your bench? The D11 Green LED would be permanent on in this case


We will send one  correct FPR and UCM to you with the wires intact as we used to test.




 Posted: Tuesday Sep 29th, 2009 08:44 am
   PM  Quote  Reply 
23rd Post
technik23
Member
 

Joined: Tuesday Mar 18th, 2008
Location:  
Posts: 36
Status: 
Offline

  back to top

Glad it wasn't me.  :D Reversing the KA/KB works!  I'll test it on another installation this afternoon. Don't bother sending another unit until I test all our units.

Thanks

P.S. Any thoughts on identifying the use in teh log files thread?



 Posted: Tuesday Sep 29th, 2009 12:20 pm
   PM  Quote  Reply 
24th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3494
Status: 
Offline

  back to top

We will let you try a test firmware soon which allows this



 Posted: Friday Oct 2nd, 2009 03:20 am
   PM  Quote  Reply 
25th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5085
Status: 
Offline

  back to top

We have found the problem with the Autostar units
There is a DIP switch next to the TD/RD connectors which sets Rs232 or RS485 interface

For RS485 1,2,3 should be ON and 4,5,6,7,8 should be OFF. There is small marking on the DIP switch indicating this

Hence for the units which you have to reverse the connections, they are actually set to RS232. This may work but there is  distance limitation  which may have an effect, so you should change the switch settings to RS485 and reverse your KA/KB connections to the original

This was not known to us before. We will amend the documentation accordingly




 Current time is 07:03 pmPage:  First Page Previous Page  1  2   
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems