Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Excel component has thrown an exception
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Monday Aug 22nd, 2016 07:07 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
John W
Member
 

Joined: Wednesday Feb 18th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 74
Status: 
Offline

  back to top

Hi, Bit of a problem here.I upgraded to comfort 2 pcb, and converted the previous config file to comfort 2 ultra format. I saved the file and all seemed fine. It uploaded to the new board too (checked each zone in engineer mode). There were two issues (see below) but generally it's fine.

After the above I then did a whole load of updates for the control menu,  and added the irio configuration. This was again saved, but not uploaded as the irio isn't connected yet.

Tonight I have fired up comfigurator, selected the file,  and got the above. 
I have opened the file in notepad and it generally looks ok (I don't have the schema so can't validate it against that).

On a different subject (so probably needs a different topic, unless it's related):
  • For some reason it's not recognised the login codes,  and is stuck on the default.
  • pressing the door bell announces just fine,  but doesn't ring the phones. The phones are wired just as they were for comfort 1, which worked great. The phones ring for incoming calls. Looking at one phone it's light flashes,  and if I pick it up the line is dead for a few seconds.
  • I need to query the status first before doing an upload,  else it fails to find the ucm.
If it helps I can email or attach the configuration file. Or is there a debug log or something I should look at ?
Thanks in advance. 

Last edited on Monday Aug 22nd, 2016 08:23 pm by John W



 Posted: Monday Aug 22nd, 2016 08:25 pm
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
John W
Member
 

Joined: Wednesday Feb 18th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 74
Status: 
Offline

  back to top

Sorry, just notice my spell checker modified the title.
It should be external, not excel.



 Posted: Monday Aug 22nd, 2016 08:41 pm
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
John W
Member
 

Joined: Wednesday Feb 18th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 74
Status: 
Offline

  back to top

And now its thrown an exception as follows whilst clicking on the modules tab:



I looked in the vocab file. it only has the following entries:

>Custom WordList
00=Spanish Comfort I,cs-wl-sp.cfg,sentence_spa.cfg
01=Maria Cyprus Customised,maria.cfg,sentence.cfg

there is a vocab.cfg file with the following contents:
>WordList
00=Standard Residential,cs-wl-std.cfg,sentence.cfg
01=Chinese Residential,cs-wl-ch.cfg,sentence-ch.cfg
02=UK Residential,cs-wl-uk.cfg,sentence.cfg
03=Italian Residential,Italres.cfg,sentence-it.cfg
04=Pagewatch,cs-wl-pw.cfg,sentence.cfg
05=English Residential,newengwl.cfg,sentence.cfg
06=Australian Residential,cs-wl-au.cfg,sentence.cfg
07=Thai Residential,thai.cfg,sentence.cfg
08=Spanish Residential,spanish.cfg,sentence_spa.cfg
09=English Industrial,indus.cfg,sentence.cfg
10=Chinese Residential,chinese.cfg,sentence-ch.cfg
11=Portuguese Residential,cs-wl-pt.cfg,sentence-port.cfg
12=Thai Residential C1,cs-wl-th.cfg,sentence.cfg
13=Lithuanian Residential,cs-wl-lt.cfg,sentence.cfg

Last edited on Monday Aug 22nd, 2016 08:49 pm by John W



 Posted: Monday Aug 22nd, 2016 09:10 pm
   PM  Quote  Reply 
4th Post
John W
Member
 

Joined: Wednesday Feb 18th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 74
Status: 
Offline

  back to top

I have managed to retrieve a backup that has all the control menu changes, but none of the Irio ones, or the flags I had configured.
Interestingly having retrieved this I saved it to file in comfort 2.x format.
If I compare this to the previous file that wont load, this one is not in xml format.
This file wont load either, it gives the same exception...

I Dont know if that helps any. I'm off to upgrade to the next version, see if that changes anything..

Last edited on Monday Aug 22nd, 2016 09:17 pm by John W



 Posted: Monday Aug 22nd, 2016 10:18 pm
   PM  Quote  Reply 
5th Post
John W
Member
 

Joined: Wednesday Feb 18th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 74
Status: 
Offline

  back to top

3.11.6 gives exactly the same behavior, cant load either of the ccl files, but can retrieve the last backup. If I save it to file and then try to load the file it fails.



 Posted: Monday Aug 22nd, 2016 11:09 pm
   PM  Quote  Reply 
6th Post
John W
Member
 

Joined: Wednesday Feb 18th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 74
Status: 
Offline

  back to top

YAY ! I got to the bottom of it.

It seems the problem was me saving using comfort 2.x format.

For whatever reason, the original file I couldn't load that was xml format was actually a cclx file named with a ccl file extension.
I have no idea how I managed to do this.

I can confirm though that loading the backup, saving in 2.x (ccl) format and then trying to open fails.
saving as cclx format works just fine.

I may be wrong, but I think there may be some potential for confusion here. Is the 2.x format actually for comfigurator 2.x, and not comfort 2.x ?
Hopefully someone will confirm this is the case.

now to fix the ringer...



 Posted: Wednesday Aug 24th, 2016 01:01 pm
   PM  Quote  Reply 
7th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4099
Status: 
Offline

  back to top

I am glad you sorted that out
The .ccl format is for Comfigurator 2.x and cclx is an xml format used in Comfigurator 3.x
Comfigurator 3 was completely redesigned using .NET

The cclx format supports Comfort 1 and Comfort 2 hardware.. There is no Comfort 2.x



 Posted: Wednesday Aug 24th, 2016 03:02 pm
   PM  Quote  Reply 
8th Post
John W
Member
 

Joined: Wednesday Feb 18th, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 74
Status: 
Offline

  back to top

Great, thanks. :)



 Current time is 03:34 am
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems