Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Comfigurator 3.7.6 exceptions
 Moderated by: admin Page:    1  2  Next Page Last Page  
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Friday Oct 4th, 2013 09:04 am
   PM  Quote  Reply 
1st Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

if when running Comfigurator 3.7.x on Windows XP exceptions like the image attached are seen, the problem could be an error in your PCs .NET Framework 2 SP

Uninstall .NET Framework 2 and re-install it again

Also  reinstall the .NET Framework 3.5 SP1 (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22).

Attachment: CF3.7.5 error.bmp (Downloaded 114 times)



 Posted: Friday Oct 4th, 2013 09:05 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

Other exceptions which are due to the.NET framework

Attachment: 3.7.6.JPG (Downloaded 112 times)



 Posted: Friday Oct 4th, 2013 09:05 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

other exception examples

Attachment: cjhgacad.png (Downloaded 112 times)



 Posted: Friday Oct 25th, 2013 05:54 pm
   PM  Quote  Reply 
4th Post
gaynorc
Member
 

Joined: Sunday Dec 31st, 2006
Location: Ireland
Posts: 130
Status: 
Offline

  back to top

On Windows 7, complete with all updates, the attached errors on attempting to close the program.

Attachment: Capture.JPG (Downloaded 104 times)



 Posted: Saturday Oct 26th, 2013 03:31 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

do you get this exception with a default template as well?

If it is caused by your cclx file, please send the cclx file to support@cytech.biz



 Posted: Saturday Oct 26th, 2013 05:48 am
   PM  Quote  Reply 
6th Post
gaynorc
Member
 

Joined: Sunday Dec 31st, 2006
Location: Ireland
Posts: 130
Status: 
Offline

  back to top

This happened once with my own cclx file. It hasn't repeated so far. I need to see a pattern before I can take it any further. If it continues I will get back to you.



 Posted: Saturday Oct 26th, 2013 08:05 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
juwi_uk
Advanced Member


Joined: Friday May 25th, 2007
Location: Newbury, United Kingdom
Posts: 1240
Status: 
Offline

  back to top

This looks to me is that Comfigurator is trying to update some variables/objects just at the point when it is closing down and disposing of those same said variables/objects.

My money would be on it being an application issue rather than anything in the config file and a timing thing so difficult to reproduce IMHO. It's like you exit from the application in the middle of a module scan or something.

Julian



 Posted: Sunday Nov 3rd, 2013 02:17 pm
   PM  Quote  Reply 
8th Post
palmlodge
Advanced Member
 

Joined: Thursday Dec 14th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 476
Status: 
Offline

  back to top

I've started to get errors trying to exit the app with 3760 that I've not had with previous releases, using the same config files as before. I generate a new config for each change.

As the previous versions worked fine with the same config file, this would indicate an app error.

I can only quit by terminating the application through task manager.

Attachment: configurator error.jpg (Downloaded 85 times)



 Posted: Sunday Nov 3rd, 2013 03:06 pm
   PM  Quote  Reply 
9th Post
gaynorc
Member
 

Joined: Sunday Dec 31st, 2006
Location: Ireland
Posts: 130
Status: 
Offline

  back to top

As I mentioned elsewhere ( http://comfortforums.com/forum20/3544.html ), I get this error when I exit comfigurator AFTER I have performed an "edit -> undo" on a change I made. The only way to exit then is to start task manager and shut comfigurator down.

Last edited on Sunday Nov 3rd, 2013 03:07 pm by gaynorc



 Posted: Sunday Nov 3rd, 2013 10:01 pm
   PM  Quote  Reply 
10th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

Please send the cclx file to support@cytech.biz so we can check the cause of  the exceptions



 Posted: Monday Nov 4th, 2013 02:13 am
   PM  Quote  Reply 
11th Post
gaynorc
Member
 

Joined: Sunday Dec 31st, 2006
Location: Ireland
Posts: 130
Status: 
Offline

  back to top

My file sent as requested.



 Posted: Tuesday Nov 5th, 2013 12:05 am
   PM  Quote  Reply 
12th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

Thanks for the file, we have duplicated your error and will have a fix in the next maintenance version



 Posted: Monday Nov 11th, 2013 06:02 am
   PM  Quote  Reply 
13th Post
sbrown
Member
 

Joined: Friday Sep 21st, 2012
Location:  
Posts: 15
Status: 
Offline

  back to top

Same problems here - can't run 3.7.6 at all. On opening I get the XML error in def34.cctx and if I open one of my own config files I get the same Unhandled exception as above.

This means it's surely a application error rather than a config file error. Could really do with an update to correct this as it's completely unusable at the moment and needs a restart or forced quit just to try to close comfigurator down once the unhanded exception error hits.

This is running on XP in Parallels. Now having to re-download 3.6.8 as it's currently unusable at all.



 Posted: Monday Nov 11th, 2013 07:45 am
   PM  Quote  Reply 
14th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

Is this the same exception as the previous ones shown by gaynorc and palmlodge?
Those exceptions occur when trying to close the program following an Undo

We are not aware of an exception when opening the file, except for the ones caused by errors in the  .NET framework as shown in the 1st 3 posts of this topic

Please send the screenshot of the exception for verification



 Posted: Thursday Nov 14th, 2013 08:21 am
   PM  Quote  Reply 
15th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

We are trying to clear up the bugs and exceptions found in 3.7.6 and release a new version, b ut we are still waiting for more information about the exceptions found when opening Comfigurator as we have not experienced it and are not able to duplicate

Those who have this problem please send screenshot and exact sequence to trigger if possible




 Posted: Friday Nov 22nd, 2013 09:11 pm
   PM  Quote  Reply 
16th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

For those who encounter exceptions with 3.7.6 please upgrade to 3.7.7 beta  and let us know if that fixes your exception problem
http://www.comfortforums.com/forum20/3619.html



 Posted: Tuesday Dec 3rd, 2013 02:26 am
   PM  Quote  Reply 
17th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

So we conclude the the exceptions in 3.7.6 are no longer seen in 3.7.7?



 Posted: Tuesday Dec 3rd, 2013 02:49 am
   PM  Quote  Reply 
18th Post
gaynorc
Member
 

Joined: Sunday Dec 31st, 2006
Location: Ireland
Posts: 130
Status: 
Offline

  back to top

On the error which I reported in 3.7.6, I have tested doing an exit from comfigurator AFTER I have performed an "edit -> undo" on a change I made, and I do not get the exception with 3.7.7.



 Posted: Wednesday Dec 4th, 2013 01:23 am
   PM  Quote  Reply 
19th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3497
Status: 
Offline

  back to top

Thanks for the confirmation



 Posted: Thursday Dec 12th, 2013 06:07 am
   PM  Quote  Reply 
20th Post
mikegriff
Member
 

Joined: Saturday Aug 19th, 2006
Location: United Kingdom
Posts: 93
Status: 
Offline

  back to top

Hi
I get this whenever i try and print
It has been there since 3.7.6 now on 3.7.8
I'm running windows 7 fully upgraded
Mike

Attachment: comfort.JPG (Downloaded 25 times)



 Current time is 05:27 amPage:    1  2  Next Page Last Page  
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems