Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Comfort in Meltdown!
 Moderated by: admin Page:  First Page Previous Page  1  2   
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Thursday Jan 14th, 2016 11:55 am
   PM  Quote  Reply 
21st Post
Pgordon
Member
 

Joined: Saturday Sep 23rd, 2006
Location: London, United Kingdom
Posts: 225
Status: 
Offline

  back to top

Thanks Chiu, - that was quick! :-)

New firmware applied, will observe & report back.

Will leave the KP reset every hour in for now just to validate the firmware fix, in a day or two if there's no more occurrences of the wrong text problem, I'll remove the KP reset & see how the 'blank LCD' issue behaves....

Many Thanks!

Paul G.

 



 Posted: Thursday Jan 21st, 2016 02:36 pm
   PM  Quote  Reply 
22nd Post
Pgordon
Member
 

Joined: Saturday Sep 23rd, 2006
Location: London, United Kingdom
Posts: 225
Status: 
Offline

  back to top

Think it's safe to say this firmware has fixed it :-)

Several days now, and I haven't observed a single instance of the wrong text message appearing on any keypad.

I'm still doing the hourly reset of the KP06, so I'm not sure what the current state of affairs with the blank LCD problem is. Will remove the reset & report back in a few more days.



 Posted: Thursday Jan 21st, 2016 03:40 pm
   PM  Quote  Reply 
23rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4330
Status: 
Offline

  back to top

Back to Defcon 5



 Posted: Wednesday Mar 23rd, 2016 01:15 pm
   PM  Quote  Reply 
24th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4330
Status: 
Offline

  back to top

So did you remove the reset on the KP06? Are they still having the blank problem?



 Posted: Thursday Mar 24th, 2016 01:39 pm
   PM  Quote  Reply 
25th Post
Pgordon
Member
 

Joined: Saturday Sep 23rd, 2006
Location: London, United Kingdom
Posts: 225
Status: 
Offline

  back to top

Hi Chiu.

 

Actually I left the hourly reset in place, since I've gotten used to it and I kinda like it beeping on the hour every hour - obviously I could set an hourly response to do stuff like that, but in truth it *is* still having the problem of the display going blank intermittently... even with the hourly reset, I still occasionally notice it has a blank screen now & then.

Also, just last week, one evening I was sitting on the sofa watching TV when Comfort suddenly made an alert... I assumed it was a "line cut" fault, as the Telco do occasionally have problems from time to time so I ignored it until the next day when I noticed the blank LCD, again, I left it assuming the next hourly reset would correct it. When, after the hour had rolled over, and no beep was heard I took a closer look... the keypad was *utterly* dead, I removed the bezel & removed both the LCD and the key modules from the connectors, - that normally causes a tamper alarm, but it did not, and upon reassembly it was still dead.

I decided therefore to do a manual keypad reset from Comfigurator, but it was unresponsive... I did a rescan for modules, and it had disappeared from the list of detected keypads, and the log showed a communication failure... that in fact was what that alert was the previous evening, not a line cut at all...

In the end, I had to do a complete power cycle of keypad (I actually power cycled comfort to achieve this, since it was actually easier to do that), and the keypad came back to life, and has been behaving ever since, although it is a tad worrying that the problems with this particular keypad seems to have escalated... if it had happened whilst I was away & the system was armed, it might have been awkward...

 



 Posted: Friday Mar 25th, 2016 01:29 pm
   PM  Quote  Reply 
26th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4330
Status: 
Offline

  back to top

The KP06 is the only one that is going blank ?



we had a similar problem with a KP06 which was returned from a customer where it was reported that the LCD would go blank after some days or weeks,
Our repair team found that the LCD module was not fully inserted, it was slightly off. After inserting fully, the KP06 has been on test for several days and the problem has not been seen so far. This may not be the same problem you have



 Current time is 07:49 amPage:  First Page Previous Page  1  2   
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems